Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

Beszámoló a rövidtávú tájfutó országos bajnokságról


 Tájfutás - 2019 szept 19

Kiss Gábor korosztályos bajnok!

rob2.jpg

Az idei sprint ob-nak ezúttal Kaposvár adott otthont. 2014-ben Pakson, 2015-ben Szegeden, 2016-ban Gyöngyösön, 2017-ben Gyulán, míg 2018-ban Miskolcon rendezték a közel 1500 fős megmérettetést. A verseny jellemzően városi vagy városkörnyéki terepeken zajlott, kihasználva a terület technikás részeit. A selejtező az óváros melletti nagy parkban és a parkot körülölelő szociális intézmények udvaraiban, illetve lakótelepén zajlott. A helyes útvonalválasztást sok kerítés nehezítette, ennek ellenére a tizenhat fős paksi mezőnyből nyolcan bejutottak a délutáni döntő futam legjobb huszonnégy futója közé. A döntő már az árkádos, sétálóutcás, sokszor zegzugos parkolókkal tarkított óvárosban zajlott. A rajtolás percenként történt a selejtező futamokban szerzett időeredmények alapján fordított sorrendben, így az eredmények alakulását tekintve végig izgalmas volt a verseny.

A döntőben Kiss Gábor F35-ben bajnoki címet szerzett, Gábor József pedig ugyanebben a kategóriában bronzéremnek örülhetett. Érdemes még kiemelni Gábor Anitát, aki N35-ben a hatodik helyen ért célba.

A kétnapos rendezvény másnapján a Kaposvári Egyetem campusának területén zajlott a rövidtávú váltóverseny. A háromfős csapatok egy kisebb területen, többszörösen megforgatott pályákon mérhették össze erejüket. Az ifjúsági váltónk Kovács Kíra – Aradi Bence – Hahn Máriusz – Kovács Karina összeállítással a harminchárom induló csapatból a tizenhatodik helyezést ért el. Az F105-ben Dömötör Balázs – Hahnné Varga Nikolett – Aradi Tamás a tizennegyedik lett. Ugyanebben a kategóriában Kiss Gábor – Gábor Anita – Gábor József elsőként értek célba, de pontkihagyás miatt kizárásra kerültek.

Lássuk a további eredményeinket (név, helyezés, kategória):

Egyéni

Hahn Máriusz 17. - F16A

Dömötör Balázs 22. - F35A

Kovács Karina 15. - N18A

Kovács Kíra 21 - N18A

Gábor Anita 6. - N35A

Hahnné Varga Nikolett 22. - N35A

Kovács Vera 8. - N45B

Jakab Éva 11. - N45B

Balogh Zsolt hiba - F21B

Hahn Mihály 7. - F50B

Horányi György 16. - F50B

Endrődi József 3. - F65B

Makovinyi Dorottya 1. - N21B

Tinnyei Petre 7. - N21B

Váltó

Kovács Kíra – Aradi Bence – Hahn Máriusz – Kovács Karina 16. - ifjúsági váltó

Makovinyi Dorottya – Balogh Zsolt – Lénárt Viktória – Tinnyei Petra 32. - felnőtt váltó

Dömötör Balázs – Hahnné Varga Nikolett – Aradi Tamás 14. - F105

Kiss Gábor – Gábor Anita – Gábor József hiba - F105

Endrődi József – Kovács Vera – Horányi György 22. - F165

 

Mindenkinek gratulálunk! Szép volt, fiúk, lányok!


rob9.jpg
rob1.jpg
rob7_.jpg
rob3.jpg