Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

Idén sem maradt el teniszversenyünk


 Tenisz - 2019 okt 14

Beszámoló a szezonzáró, amatőr versenyünkről.

tenszi1.jpg

ELŐZETES

 

A szokásunknak megfelelően idén is október elején tartottuk salakos, szezonzáró, egyéni, amatőr teniszversenyünket. Az időjárás kegyes volt hozzánk, 15 óra körül ugyan egy mérkőzést szemerkélő esőben kellett játszani, de ettől eltekintve szél- és esőmentes, ideális

körülmények voltak. Előzetesen huszonketten neveztek a tornánkra, de sérülések és betegségek miatt négyen időközben visszaléptek.

 

LEBONYOLÍTÁS

 

Az eredeti kiírás szerint két korosztályban, valamint női kategóriában lehetett nevezni, de a versenyzők összetétele és a lebonyolítási lehetőségek miatt ezen változtatnunk kellett. Csupán két ifjú hölgy érzett magában elég bátorságot ahhoz, hogy megmérettesse magát, ezért női kategória nem indult külön. Végül egy A-csoportot és egy B-csoportot alakítottunk ki. A mérkőzések egy 6-os szettig tartottak, ami lehet, kevésnek tűnik, de, ha azt vesszük figyelembe, hogy a végső győzelemért így is az A-kategóriában hat szettet, a B-ben öt szettet kellett egy napon lejátszani, akkor már elképzelhető, hogy ez fizikailag és szellemileg is jelentős teljesítmény volt.

 

EREDMÉNYEK

 

A csoportokon belüli körmérkőzések után a B-csoportban azonnal kialakultak az eredmények.

Az első helyen Barta Kitti végzett, a második Szabó Gábor, a harmadik pedig Hegedűs Sándor lett. Külön gratulációt érdemel Keller Anna, aki ugyan nem került fel a dobogóra, de játékával megállta a helyét a férfiak között.

 

Az A-kategóriában a körmérkőzések után egy kieséses szakasz (keresztben játszás) következett, és a győztesek újabb körmérkőzéssel dönthették el a helyezéseket.

Ebben a kategóriában Axel Simiakis örülhetett az aranyéremnek, Dobosi Csaba ezüstérmes lett, Varga István pedig bronzérmet szerzett.

 

Mindenkinek szívből gratulálunk!


tenszi2_.jpg