Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

Online gyakorlatok otthonra


 Ritmikus gimnasztika - 2020 márc 26

Rg-seink is maximálisan alkalmazkodtak a jelen helyzethez, versenyeikkel kapcsolatosan azonban nagy a bizonytalanság.

h--pihe3.jpg

Mint ismert, a koronavírus-járvány végett igencsak megváltoztak hétköznapjaink, és ez a helyzet a sportolókra is nagymértékben kihatással van. Egyesületünk március 14-én jelentette be, míg a járványügyi helyezet tart, felfüggeszti valamennyi szakosztálya edzéseit, versenyeit. Az elmúlt napokban Barta Attila, teniszezőink vezetőedzője mesélt megváltozott körülményeikről, ezúttal pedig Falusi Lívia, a ritmikusgimnasztika-szakosztályunk vezető trénere mondta el, mi a helyzet házuk táján.

„Utolsó edzésünkkor, március 13-án még semmi konkrétumot nem tudtunk, így bizonytalanságban váltunk el sportolóinktól, de szerencsére van egy rendkívül jól működő Facebook-csoportunk, ahol már bejáratott a kommunikációnk” - kezdte Falusi. „Az imént említett felületre kollégám, Hermesz Anita mára már folyamatosan tölt fel különböző edzésterveket. A mozgásprogramok kardió, erősítő, táncos és nyújtó jellegűek, melyek minden korosztályunk számára végezhetők. A videókon felül önálló feladatokat is kaptak lányaink. Egy koreográfiát kell készíteniük az általunk megadott zenére, és a terveink között szerepel, hogy az így megtervezett mozdulatsorokat szeretnénk majd bemutatni az eredetileg májusra tervezett jubileumi, harmincötödik gálaműsorunkon, aminek az időpontja egészen biztosan későbbre csúszik.”

RG-s edzőink ezek mellett kíváncsian várják tanítványaik otthoni videót is egy-egy koreográfiáról. Jól látszik tehát, a kommunikáció itt is folyamatos maradt, csak az online térbe költözött. De mi lesz a versenyekkel, hiszen a ritmikus gimnasztikában a tavasz (akárcsak az ősz) mindig sűrű.

„A tavaszi megmérettetések értelemszerűen elmaradnak, illetve később kerülnek megrendezésre. Ott van például a Diákolimpia országos döntője, a Vecsés Kupa, a Berczik Sára Emlékverseny regionális és országos döntője, hogy csak pár versenyt említsek. Nagy még tehát a bizonytalanság, de reméljük, végül minden megoldódik” - zárta beszámolóját Falusi Lívia.

Mi pedig - akárcsak minden szakosztályunknak - RG-seinknek is sok kitartást kívánunk erre az időszakra. Mindenki vigyázzon magára, családjára és közvetlen környezetére. Reméljük, hamarosan újra minden a régi kerékvágásban folytatódik tovább.