Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

Pont indultak volna a versenyek ökölvívóinknál


 Ökölvívás - 2020 ápr 03

Három-négy hónapos felkészülés lett szinte semmissé.

okfel1.jpg

„A vírus miatti edzésfelfüggesztések, mint mindenkit, bennünket is nagyon rosszul érintettek, hiszen az edzéseink a korlátozások meghozataláig szépen felépített rendszerben működtek” - kezdte Haaz László tájékoztatását boxolóink helyzetéről. Vezetőedzőnktől azt is megtudtunk, az ökölvívóinkat érintő versenyek éppen ez idő tájt kezdődtek volna. „A fiúk nagyon letörtek, mikor értesítettem őket, hogy az edzések és a versenyek szünetelnek, míg a helyzet nem rendeződik. Versenyidőszak lévén három-négy hónapos felkészülést csináltunk végig, a megmérettetések szempontjából, feleslegesen, ami természetesen minket, edzőket is elszomorított, viszont tudomásul vesszük, mert az egészség mindennél fontosabb.”

Haaz arra is kitért, amint lehetséges újból elkezdik a tréningeket, és mindent ott folytatnak tovább, ahol abbahagyták, majd a legendás Muhammad Ali elszánt mondatait is felidézte: Nincs azzal semmi baj, ha az embert a szorítóban vagy azon kívül padlóra küldik, a baj akkor kezdődik, ha ott is marad.

„Búcsúzáskor a fiúknak annyi feladatot adtam, hogy mindenki, lehetőségeihez mérten, próbálja megőrizni vagy fejleszteni az állóképességét. Ez azért is fontos, hogy, mikor újra elkezdődnek az edzések, ne kelljen időt szánni az erőnlét fejlesztésére” - így vezetőedzőnk a jelenlegi helyzetről.

Természetesen ökölvívóinknak is sok kitartást kívánunk erre a nehéz időszakra, és bízunk benne, ha újra egészség lesz, ismét kellőképpen felveszik a ringen belüli ritmust, és újra kiváló eredményeket érnek majd el. Hajrá, PSE!