Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

Napi szintű kapcsolattartás a karatésoknál is


 Karate - 2020 ápr 08

Kéthetes edzéstervek, többségében erőnléti és lazítási gyakorlatokkal.

karate-300x300-zold.png

Ahogy a többi szakosztályunk, úgy karatésaink is március 13-án edzhettek utoljára a koronavírus-járvány miatti felfüggesztés okán. Szakosztályvezetőnknél, Záborszki Zoltánnál érdeklődtünk, hogyan érinti sportolóinkat a jelen helyzet. „A rosszban kicsit szerencsénk is van, hiszen a januári és a februári alapozási időszak maradéktalanul le tudott menni” - vágott bele Záborszki, majd folytatta.

„Normál helyzetben márciusban lett volna a formába hozás, mivel áprilisban az Európa-bajnokságra, illetve a Diákolimpiára kellett volna előhoznunk a csúcsformát. A sajnálatos helyzetre való tekintettel ezek a versenyek most elmaradnak, mi pedig interneten tartjuk a kapcsolatot sportolóinkkal.” Természetesen szakosztályvezetőnk, aki egyben vezetőedzője is versenyőzinknek, az otthonra előírt gyakorlatokba is bepillantást engedett számunkra. „Minden egyes sportolónk kéthetes ciklusban kapja meg az edzéstervet, ami túlnyomó többségében erőnléti, illetve általános, lazítási gyakorlatokat tartalmaz, amelyeket otthon kell végezniük. Ezen feladatok egyik előnye, hogy nem igényelnek nagy helyet. A későbbiekben új gyakorlatok bevezetésére, illetve az ismétlésszámok növelésére kerül sor.”

Karatésaink tehát szintén nem tudnak valós, technikai edzéseket tartani, és valószínűleg versenyeik jócskán besűrűsödnek majd a járványhelyzet megszűnése után, ami nagyon le fogja terhelni atlétáinkat. „Szinte már most érezhető, hogy mennyire hiányoznak versenyzőinknek az intenzív, élő tréningek, valamint a beszélgetések alapján mindig kiderül, nagyon várják már, hogy újra közösségben edzhessenek” - zárta gyors jelentését Záborszki.

Összegezve: karate-szakosztályunk sportolói is elszántan edzenek otthon, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy fenntartsák fizikai állapotukat. Az edzők pedig, ahogy másol is, napi kapcsolatban vannak tanítványaikkal. Így reméljük tehát, hogy a jövőben, mikor ismét az egészségé lesz a főszerep, és újraindul a sportélet, a nemzetközi és a hazai versenyeken ismét eredményesen tudunk szerepelni, annak ellenére, hogy nehezebb volt a felkészülési időszak, mint általában.

Hajrá, PSE!