Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

A jövő év elején is lesz teremlabdarúgó bajnokság!


 Labdarúgás - 2019 nov 25

Nem szakítunk hagyományainkkal, elkészült a versenykiírás, valamint tájékoztatót is tartunk.

Paks-V--rosi-Teremlabdar--g---Bajnoks--g.jpg

A Paksi Sportegyesület minden esztendő elején megrendezi a Paks Városi Teremlabdarúgó Bajnokságot, és így lesz ez 2020 első felében is. A bajnokság ezúttal 2020. január 11-e és 2020. március 29-e között kerül megrendezésre, a helyszín pedig az ESZI Sportcsarnok, melynek pontos címe: 7030 Paks, Dózsa György út 95.

Sportegyesületünk az érdeklődő csapatoknak 2019. november 28-án 16:00-kor, a PSE-székházban tájékoztatót tart, melyre szeretettel várjuk a gárdák képviselőit.

A teljes versenykiírás alább olvasható, vagy letölthető a labdarúgás menüpontra kattintva!

A VERSENYKIÍRÁS

PAKS VÁROSI TEREMLABDARÚGÓ BAJNOKSÁG

2020. ÉV

1., A bajnokság célja:
Biztosítani a sportolási és játéklehetőséget az amatőr kispályás labdarúgó csapatok részére. Szórakozási lehetőség megteremtése a sportágat szeretők számára.

2., A torna rendezője:
Paksi Sportegyesület

3., A mérkőzések helye:
ESZI Sportcsarnok Paks, Zsíros köz

4., A mérkőzések ideje:
2020. január 11. - 2020. március 29. (szombat-vasárnaponként) a terem kihasználtsága és sorsolás szerint

5., Szervező:
Rostané Katona Katalin

6., Fegyelmi biztos:
Karszt József

7., Adminisztráció:
Rostané Katona Katalin

8., A bajnokság részvételi feltételei:
8/1., Nevezési díj 70.000.- forint/csapat, azaz Hetvenezer forint. A nevezési díj befizetése a Paksi Sportegyesület bankszámlájára utalással (11746012-21193824) vagy a pénztárába munkaidőben személyesen lehet. A nevezési díj befizetési határideje legkésőbb 2020. január 3. péntek 12.00 óra.
8/2., Kaució 10.000.- forint/csapat, azaz Tízezer forint, melyet kizárólag házi pénztár befizetéssel személyesen lehet megtenni a Paksi Sportegyesület székhelyén. Befizetés határideje legkésőbb 2020. január 3. péntek 12.00 óra.
8/3., A kaucióként letétbe helyezett 10.000.- forintot minden csapat a feltételek teljesülése esetén a bajnokság végeztével visszakapja, legkésőbb 2020. április 30-ig a Paksi Sportegyesület pénztárában. A kaució a csapat számára elveszik, ha a csapat bármely kisorsolt mérkőzésére nem áll ki. A kaució ¼ részben elveszik, ha a csapat bármely kisorsolt mérkőzését nem teljes létszámmal kezdi.
8/4., A kitöltött és aláírt nevezési dokumentumokat, azok mellékleteit legkésőbb 2019. december 20.-ig kell eljuttatni e-mailben a rostakata78@gmail.com címre.

9., Játékjogosultság:
9/1., A csapat amatőr, játékengedéllyel nem rendelkező, 16 éven felüli magyar állampolgárságú személyt nevezhet. Csapatonként lehetőség van 4 fő nevezésére, akik 2019/2020 évi labdarúgó bajnokságban játékjogosultsággal rendelkezik megyei I. osztályig. Továbbiakban „igazolt játékos”. Aki rendelkezik játékjogosultsággal (megye I.), de nem lépett pályára egyik versenysorozatban és Magyar Kupában sem, az nem számít igazoltnak. Magasabb osztályban játékengedéllyel rendelkező játékos nem szerepeltethető. Alacsonyabb osztályban szereplők nem számítanak igazoltnak.
9/2., A nevezni kívánó csapat a nevezési lap nyomtatványt és a nevezési dokumentumok egy példányát (névjegyzék, nyilatkozat) kitöltve, minden játékos és csapatvezető által aláírva köteles legkésőbb 2019. december 20-ig eljuttatni a megadott elérhetőségre (rostakata78@gmail.com) A nevezésben leadott névjegyzéken meg kell jelölni a játékos neve mellett az igazolt játékos minősítést.
9/3., Nevezhető minimum 8, maximum 18 fő. A nevezési lap névjegyzék mellékletén leadott személy a későbbiekben nem cserélhető. A mérkőzés jegyzőkönyvébe csak olyan személy kerülhet, aki a nevezési lapon is szerepel, aláírásával elfogadja a kiírás feltételeit. Egy játékos a bajnokságban csak egyazon csapatban szerepelhet. A játékjogosultság megsértése 3 pont levonással jár mérkőzésenként.
9/4., Ha a bajnokság során egy csapat játékosai közül ötödik (vagy további) szerzett igazolt játékos minősítést, úgy ezen játékos(ok) jelen bajnokság hátralévő mérkőzésein elvesztik játékjogosultságukat.
9/5., Különleges, alaposan indokolt esetben a versenybizottság engedélyezheti további játékos csatlakozását a csapathoz.

10., Díjazás:
10/1., A zárónapon az 1-3. helyén végzett csapatok tárgy és oklevéldíjazásban részesülnek. További csapatok oklevélben részesülnek.
10/2., Egyéni díjak során tárgy és oklevélben részesül a bajnokság gólkirálya. Ha kettő vagy több labdarúgó ér el azonos számú találatot, akkor az előrébb végző csapat játékosa a díjazott. Amennyiben egy csapatból kerül ki a két játékos, akkor az, aki előbb elérte a gólok számát.
10/3., A bajnokság legjobb játékosa tárgy és oklevél díjazásban részesül. A csapatok szavazatai alapján kerül meghatározásra.
10/4., A bajnokság legjobb kapusa tárgy és oklevél díjazásban részesül. A csapatok szavazatai alapján kerül meghatározásra.

11., Játékszabályok:
11/1., A bajnokságban a csapatok körmérkőzéses rendszerben játszanak, a megadott sorsolás szerint.
11/2., A mérkőzések játékideje 2*20 perc, 5 perc szünet a félidők között.
11/3., A mérkőzéseken kézilabda kapukat alkalmazunk, a büntetőterület a hatos vonal és a saját alapvonallal határolt terület. A büntetőrúgást a hetes vonalról kell elvégezni.
11/4., Ha a kapusról a labda az alapvonalon túlra kerül, szögletet kell ítélni.
11/5., Amennyiben a labda az alapvonalat elhagyta, abban az esetben a kapus kidobással és kirúgással is játékba hozhatja a labdát. A labdát a kapus a büntetőterületén belül állva kézzel, illetve lábbal a játéktér bármely pontjára eljuttathatja. Az ellenfél játékosainak a büntetőterületen kívül kell állni.
11/6., Az oldalvonalon túljutott labda játékba hozatala oldalrúgással vagy bedobással történik. Rúgás esetén a labdát a vonalra vagy az oldalvonalon kívülre kell helyezni, ott ahol a játékteret elhagyta. Az ellenfél játékosa ilyenkor 2 méter távolságot köteles megadni. Ha az oldalbedobásnál vagy berúgásnál az ellenfél közelebb van a labdához mint két méter, a labda gyors játékba hozatalát nem akadályozhatja. Az elkövetést sárga lappal kell büntetni. Ha az oldalbedobásnál vagy berúgásnál az ellenfél közelebb van a labdához mint két méter, a labda gyors játékba hozatalánál a rúgást vagy dobást végző játékos nem dobhatja vagy rúghatja szándékosan ellenfeléhez a labdát. Az elkövetésért sárga lapot kell felmutatni a vétkes játékosnak!
11/7., Becsúszó szerelés minden esetben szabálytalan, az ellenfél csapatának közvetett szabadrúgás jár az elkövetett vétségért.
11/8., Szabadrúgásnál a sorfal távolsága 5 méter.
11/9., Szögletrúgás esetén az ellenfél játékosainak a letett labdától legalább 5m-re kell állniuk. Amennyiben az ellenfél játékosa az alapvonalon áll, úgy a büntető területet határoló vonal és az alapvonal találkozásánál közelebb nem lehet a szögletrúgás helyéhez.
11/10., Büntető rúgásnál a kapusnak a gólvonalon kell állni és előre a rúgás pillanatáig nem mozdulhat el. Oldalra a gólvonalon bármely irányban mozoghat, minden más játékosnak a játéktéren belül kell lenni, a büntetőterületen kívül kell állni, a büntetőpont mögött, és legalább 5 m-re a labdától.
11/11., A mennyezetet érintő labda esetén, a játékot a vétlen csapat folytathatja bedobással, a mennyezethez érés pontjához legközelebbi oldalvonalról.
11/12., A büntetőterületen kívül a kapus mezőnyjátékosnak tekintendő és akár gólt is rúghat.
11/12., Hazaadás a nagypályás szabályok szerint.
11/13., A mérkőzés akkor kezdhető el, ha csapatonként 4 fő jelen van. Amennyiben egy csapat, játékra alkalmas létszáma 4 fő alá csökken, a mérkőzést be kell szüntetni. Ekkor a versenybizottság döntése alapján, az ellenfél csapata nyeri a mérkőzést 3-0 gólkülönbséggel, ha vesztésre, vagy döntetlenre állt. Egyébként a pályán lévő eredmény kerül a jegyzőkönyvbe.
11/14., A cserejátékosok a saját alapvonaluk mögött foglalnak helyet, csere is csak a saját alapvonalnál történhet.
11/15., A játékvezető sárga és piros lapot alkalmaz. Sárga lap esetén a vétkes játékosnak 2 percre el kell hagynia a játékteret. A 2 percre kiállított játékos az időmérő asztalnál elhelyezett padon tölti le büntetését, s az időmérők jelzik a büntetés leteltét. Aki a mérkőzésen kétszer kap sárga lapot, piros lappal végleg kiáll és a következő mérkőzésen automatikusan nem szerepelhet. Az egyből piros lap esetén a büntetés 5 perc, további eltiltásáról a fegyelmi biztos dönt. A piros lappal kiállított játékos a fegyelmi határozatig nem játszat. A sárga-piros illetve az egyből piros lappal kiállított játékos helyett a büntetés letelte után egy cserejátékos pályára léphet. A véglegesen kiállított játékosnak az öltözőbe kell mennie.
11/16., A bajnokság lebonyolításával kapcsolatos, a jelen versenykiírásban nem szereplő egyéb esetben a nagypályás szabályok illetve az MLSZ verseny játék és fegyelmi szabályzata érvényes.

12., Versenyszabályok:
12/1., Mérkőzésenként kettő játékvezető működik. A mérkőzés megkezdése előtt – egyeztetve a nevezési listát és mezszámokat – a jegyzőkönyvet mindkét csapatvezető köteles kitölteni és aláírni.
12/2., Ha egy csapat kettő alkalommal távol marad, illetve nem tud kiállni a kisorsolt mérkőzésen, a bajnokságból töröljük, addig elért eredményeit töröljük.
12/3., A mérkőzéseken kézi vagy gépi időmérés van. Minden mérkőzés játékideje, illetve a hosszabbítás a dudaszó vagy sípszó pillanatában befejeződik.
12/4., A sorsolás alapján pályaválasztó csapat választ mezszínt, a másik csapat köteles megkülönböztetésről gondoskodni.
12/5., Óvás benyújtása a mérkőzést követő első munkanap 16.00-ig írásban lehetséges 5.000 forint óvási díj PSE irodán pénztárba történő befizetése mellett. Bárminemű óvás és fegyelmi ügyben a fegyelmi bizottság dönt. Lehetőség szerint az óvást jelentsék be a játékvezetőnek és az kerüljön be a jegyzőkönyvbe.

13., Lebonyolítás módja:
13/1., A bajnokságban a csapatok körmérkőzéses rendszerben játszanak, az előzetes megadott sorsolás szerint.
13/2., A győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár, a vereségért nem jár pont.
13/3., Helyezések eldöntése azonos pontszám esetén:
- az egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége
- az egymás ellent játszott mérkőzés gólkülönbsége
- bajnokságban elért több győzelem
- bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
- a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
- büntetőrúgások
Amennyiben 2-nél több csapatnak van azonos pontszáma, úgy az egymás elleni eredményekből készített mini tabella dönt (pontok, gólarány, rúgott gólok) ennek minden paraméterben való egyezés esetén a "nagy" tabellán szereplő gólarány majd rúgott gól a döntő.

14., Egyéb rendelkezések:
14/1., A nevezett csapat valamennyi sportvezetője, játékosa, edzője köteles olyan magatartást tanúsítani és tanúsíttatni a sportrendezvény ideje alatt mely a labdarúgó sportág és a szervezők jó hírnevét szolgálja.
14/2., Minden csapat játékosai egészségükért és testi épségükért saját felelősségükre játszanak.
14/3., Minden játékos a játékvezető által engedélyezett felszerelésben léphet pályára.
14/4., Amennyiben egy mérkőzés során tettlegesség illetve rendbontás történik úgy az a vétkes játékos/csapat, bajnokságból történő azonnali kizárását vonja maga után. A kizárás 5 évig terjedő időtartamig érvényes.

Paks, 2019. november 20.