Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

Kiss Gréta, az igazi gólvágó és a példás tanuló!


 Labdarúgás - 2020 febr 24

Fiatal és tehetséges játékosunk a pályán és az iskolapadban egyaránt lenyűgöző teljesítményt nyújt.

kissgre1.jpg

249 jegyzett mérkőzés, 227 gól - nem semmi adatok ezek, és, ha még azt is hozzátesszük, hogy Gréta mindezt még csak 14 évesen produkálta, az egészen elképesztő. Maradva a számok bűvöletében: az idei évadban 11 fordulót játszottak le ősszel a leány U16-os bajnokság Dél-nyugati csoportjában, mely összecsapások alatt tehetségünk 41 gólt számlál, természetesen a góllövő lista élén ezzel, és még hol a vége… Természetesen csapatunkban több tehetséges labdarúgó is van, így együttes erejükkel a tabella élén olvasható klubunk neve. Gréta futsalban is erős, ott - korát jóval megelőzve - az első osztályú U17-es(!) Tolna-Mözs gárdáját erősíti. A teremlabdarúgásban 12 fordulót követően a másodikak, és 25 találattal talán már írnunk sem kell, ki vezeti a góllövő listát. Nem véletlen tehát, hogy az elmúlt hetekben a korosztályos válogatott behívó is megérkezett Fehérvári úti székházunkba. Az iskolában is csupa ötösöket gyűjtögető labdarúgónkkal a portréinterjút a Telkiben töltött két napot megelőzően készítettük.

Honnan jött a labdarúgás szeretete?

Van egy két évvel idősebb fiútestvérem, aki szintén focizik, én pedig rajta keresztül ismerkedtem meg a sportággal, mikor gyakran lejártam az edzéseire megnézni őt. Aztán, mikor hat éves lettem, a szüleim megengedték, hogy kipróbáljam, innentől kezdve pedig ott is ragadtam. Először a fiúk közt játszottam, mentem velük kupákra, versenyekre, majd áthívtak a lány csapatba.

És a szülők, a család mennyire focikedvelő?

Nagyon! Apukám és papám is focizott régebben, így egyértelmű, hogy az egész család nagyon kedveli ezt a sportot.

Milyen volt életed első edzése, hogy emlékszel vissza rá?

Először fura, aztán nagyon jó volt, hisz’ addig csak otthon focizgattam, sosem voltam rendes edzésen. Nagyon motivált, hogy, amiben addig csak a testvéremet nézhettem, kipróbálhattam. És a fiúk is rögtön befogadtak, ami szintén jól esett.

Mit adott eddig neked ez a sport, van-e már legkedvesebb emléked?

Minden egyes mérkőzésre jó szívvel emlékszem vissza, de a tavalyi bajnoki arany az U16-os csapattal feledhetetlen érzés a mai napig. Ide sorolnám még a futsal csapattal Montesilvanoban elért második helyünket is.

Van kedvenc labdarúgóklubod?

Persze, a Barcelona. Nagyon rég követem már Őket, és, ha tudom, mindig megnézem a mérkőzéseiket. Igazán tetszik a játékuk, jó lenne egyszer élőben is látni.

Visszatérve a Te karrieredre: mit éreztél, mikor megtudtad, hogy válogatott behívót kaptál?

Hatalmas érzés volt, hogy beválogattak a legjobb harminchárom labdarúgótársam közé. Hihetetlen érzés, tényleg. Már a kiválasztón is nagyon izgultam, és ez innentől kezdve csak még tovább fokozódik.

Milyen karriercélok lebegnek ezek után előtted?

Nagyon szeretnék eljutni a felnőtt korosztályig, és ott is válogatott játékos lenni.

A focin kívül van más sportág, amit hobbi szinten űzöl?

Nincs nagyon, az iskolában néha-néha például kosárlabdázni vagy röplabdázni szoktam, de igazából minden a labdarúgás körül forog. A szabadidőmben is focival kapcsolódom ki.

U16-os lányaink bajnoksága a téli pihenőt követően március 14-én indul újra, melyről, ahogy az már megszokott, minden összecsapást követően hírt adunk klubunk felületein.

„Gréti kimagaslóan tehetséges labdarúgó, és igen példás szorgalommal rendelkezik. A labdarúgáson túl pedig a futsalban is megállja a helyét. A hozzáállása és az a munka, amit belefektet a sportba kifejezetten példaértékű. Ezek a tulajdonságok teszik kiemelkedővé. Biztos vagyok benne, ha betölti a tizenötödik életévet, a felnőttek között is helyt fog állni. Nagyon fontos megjegyezni továbbá azt is, hogy a sporton felül az iskolában is kitűnő tanulónak számít. Kiváló jegyei mellet sok dicsérete van, valamint a tavalyi évben az év sportolója és tanulója címet is átvehette Tolna városának önkormányzatától. Összegezve: tehetsége rendkívüli szorgalommal párosul, és emellett az iskolában is átlagon felül nyújt. Ha továbbra is ilyen felfogásban folytatja az életet, igazán sikeres felnőtt válhat belőle” - dicsérte Gréta hozzáállását a sporthoz és az iskolához Garay-Simon Boglárka, aki a Tolna-Mözs Futsal SE elnöke.

kissgre2.jpg
kissgre3.jpg