Paksi Sportegyesület

A PAKSI SE hivatalos honlapja

Közelgõ események


Nincs közelgõ esemény

„Épp’ a salakos pályákat készítettük elő a tavaszra”


 Tenisz - 2020 márc 24

Teniszezőink otthon erősítenek, vezetőedzőnk úgy számol, talán júniusban újra ütőt lehet ragadni.

190826_tenisztabor_01.jpg

Egyesületünk a koronavírus-járvány terjedésének visszafogása, széleskörű elterjedésének megakadályozása érdekébe a múlt hét elején bezárta összes sporttelepét és leállította minden szakosztálya tréningjét. Tettük mindezt teljes szinkronban a Magyar Kormány rendeleteivel.

Egy hét elteltével tenisz-szakosztályunknál érdeklődtünk, hogy vészelik át ezt az időszakot, milyen fontos versenyek csúsznak, maradnak el, valamint hogyan tudják magukat szinten tartani sportolóink. „A rendkívüli helyzet teljesen megszakított minden eddigi, megszokott edzésmunkát. A tenisztelepet pedig szó szerint lelakatoltuk” - kezdte Barta Attila vezetőedzőnk. „A felfüggesztés előtti napokban éppen a salakos pályáinkat kezdtük felkészíteni a tavaszra, majd ez is félbeszakadt a március 15-ei, utolsó edzésnapunk után. Sportolóinknak azt tanácsoltunk, próbáljanak egyfajta alapozást, erőnléti edzéseket végezni otthonaikban.”

A rendkívüli helyzet természetesen több versenyt is érintett, érinteni fog teniszezőinknél, így veszélyben van például az Országos Bajnokság, valamint több, szintén országos ifjúsági, felnőtt és szenior megmérettetés.

„Az egészség a legfontosabb, ugyanakkor remélem, júniusban újraindulhatunk, ehhez viszont összefogás kell. Mindenki maradjon otthon, győzzük le közösen a járványt” - zárta gondolatait Barta.